Saimaan Paintball-Urheilijat ry

Seura ja joukkueet

Paintball-juniorit pelaamassa turnauksessa

Saimaan Paintball-Urheilijat Ry (SPU) on lappeenrantalainen paintball-seura. Pelaamme harrastus- ja urheilumielessä, ja seuran omat kilpajoukkueet osallistuvat useisiin kilpasarjoihin. Seuran edustujoukkueet kilpailevat SM-liigassa, 1-divisoonassa ja 2-divisioonassa sekä vuosittain myös NXL-sarjassa Euroopassa KV-kentillä.

SPU on Suomen suurin (ja lesoin) painball-seura ja toiminnallaan seura pyrkii rikkomaan ennakkoluuloja värikuulaharrastusta kohtaan ja esittelemään lajia kaikille kiinnostuneille. Seuran kantavana voimana on yhteisöllisyys ja tasa-arvo. Saimaan Paintball-Urheilijoilla onkin Suomen suurin ja aktiivisin naisharrastustoiminta sekä nopeiten kasvava junioritoiminta. Seuran toiminta on kiusaamisvapaata. Kaikille. Ei siis ihme, että seura on nykyisin Suomen suurin paintball-seura 😊

Seuralla on pitkäaikaista kokemusta lajista, ja osa sen alkuperäisistä jäsenistä on nykyäänkin toiminnassa mukana. SPUn toiminta alkoi vuonna 1992 kaveriporukan pelailuista, jonka jälkeen rekisteröityi yhdistykseksi nimellä Imatran selviytymispeliyhdistys (ISY). Myöhemmin nimeksi vaihtui Saimaan Paintball-Urheilijat Ry.

Seuran edustusjoukkue Raaka Kone on kantanut nimeään jo vuodesta 1995 ja vuonna 2001 yhdistys liittyi SPBL:n jäsenyhdistykseksi.

Seuralla on kilpatoiminnan lisäksi myös paljon aktiivista harrastetoimintaa pienten junioreiden geelikuulapeleistä aina huomattavasti varttuneiden lajin konkareidenkin jäähdyttelypeleihin 🙂

Joukkueet

Saimaan Paintball-urheilijoilla on joukkueita Suomen Paintball-liiton sarjoissa niin miesten, naisten kuin junioreiden joukkueet. Kaudelle 2024 on seuralla viisi joukkuetta: yksi SM-liigaan, kaksi 1. divisioonaan ja vähintään kaksi joukkuetta 2.-3. divisioonaan.

Seuralla on yksi pelkästään naisista koostuva joukkue sekä toinen 1. divisioonajoukkueista (Raakakone Kids) koostuu alle 16-vuotiaista pelaajista!

Seuran pelaajia on esiintynyt sinivalkoisissa paidoissa maajoukkueissa jo vuodesta 2004 ja vuonna 2023 seuran jäsenistä peräti 13 osallistui lajin MM-kilpailuihin Ranskassa miesten, veteraanien, naisten ja alle 16-vuotiaiden joukkueissa. Tämä oli yli 40 % koko Suomen 2023 maajoukkeen jäsenistä!


Valmentajat

Seuralla on useita lajin konkareita valmentajina, joten kaikki seuran harrastajat saavat asiantuntevaa ja yksilöt huomioon ottavaa valmennusta. Seuran jäsenet junioreista senioreihin osallituvat valmentamiseen ja ohjaamiseen, joten tarjolla on myös paljon ”vertaisvalmennusta” nuoremmilta harrastajilta. Tässä valmennuksesta vastaavat henkilömme:

Petri Meuronen

Pelannut vuodesta 2001
Voittanut metsäliigan kahdesti
Pelannut miesten maajoukkueessa
Valmentanut U16 maajoukkuetta
Valmentanut naisten maajoukkuetta

petri.meuronen@saimaanpaintballurheilijat.fi
(+358) 44 9713264

Sampo Kokkonen

Pelannut vuodesta 1994
Ammattivalmentaja (VAT)
Voittanut Suomenmestaruuden kahdesti
Pelannut miesten ja +40v maajoukkueissa
Valmentanut naisten maajoukkuetta
Toiminut SPBL:n tuomarina

sampo.kokkonen [ät] gmail.com
(+358) 40 5511039

Sami Turunen

Pelannut 90-luvun lopusta
Voittanut metsäliigan
Voittanut Suomenmestaruuden kolmesti
Pelannut Euroopassa PRO-tasolla
Pelannut miesten ja +40v maajoukkueissa
Toiminut SPBL:n tuomarina

Scroll to Top